fbpx

[email protected]

digitalni-markering-konoba-tarsa

TIM Digital Solutions – rezultati digitlanog marketinga u Konobi Tarsa

Digitalni marketing - prikaz kampanji i rezultata

S poznatom riječkom konobom Tarsa ostvarili smo suradnju u mjesecu lipnju 2022.godine Primarni cilj društvenih mreža bio je podići aktivnost Facebook stranice i otvoriti Instagram profil kojeg objekt do tada nije imao. Kroz aktivnosti koje su odrađene u samo 2 mjeseca vidi se rast i na drugim platformama kao što su TripAdvisor i Google. Iako se na web mjestu nalazi samo jelovnik odradili smo aktivnosti koje će povećati pregledanost web mjesta odnosno otvaranje jelovnika. 

Rezultate koje prikazujemo odnose se na mjesec lipanj i srpanj 2022.

• Kampanja- povećanje posjećenosti Facebook stranice i povećanje broja likeova na istoj

Oglas je postavljen 21.06. na minimalan iznos, 2$ dnevno

• Kroz cijeli mjesec pratili smo omjer potrošenog i dobivenog, te je u jednom trenutku reklama dovodila nove ljude i nove likeove na stranicu konobe za nevjerojatnih 0,06$ po like-u.

Osim novih gotovo 700 pratitelja stranice, ova objava potaknula je organski rast Facebook fan pagea potaknuvši aktivnost što je rezultiralo s još 52 nove oznake sviđa mi se za stranicu neplaćenim putem. Rezultat kampanje je 741 novi pratitelj stanice na Facebooku.

 

Reklama je trajala 30 dana te je potrošila nezamislivo malo- 80,94$

 

 

Organske aktivnosti(postavljanje objava,storya i videa) koje smo provodili u zadnjih 60 dana, rezultirale su i povećanjem Engagamenta(like, komentari, share-ovi) za 913,6%, dok smo organskim putem dosegnuli 4,8K novih računa, što je povećanje od 181,7 %.

Organski doseg objava
Organski engagement naobjavama

Sve aktivnosti koje smo radili u 60 dana rezultirale su povećanjem korisničkih računa kojima se prikazivao sadržaj za 504,3%, odnosno 205 443 korisničkih računa na Facebook stranici i za 73,959 na Instagram profilu odnosno 11 500%.

*Instagram je novootvoreni medij, te sekundarna platforma.

 

Također novi posjeti Facebook stranici u zadnjih 60 dana povećali su se za 30,3 %, odnosno 1924 nova korisnička računa su posjetili FB stranicu konobe Tarsa.

Broj posjeta Facebook stranice

• Kamapanja Agencije

Konoba Tarsa veliki prihod ostvaruje od turističkih grupa, pa je jedna kampanja u lipnju odrađena upravo targetirajući turističke agencije koje su svoje turističke grupe usmjerile prošli mjesec upravo u Tarsu. Iako je sama kampanja, odnosno targetirana skupina vrlo specifična i uska rezultati su bili više nego zadovoljavajući.

Kampanja je trajala samo 2 tjedna, a rezultirala je s 5 novih turističkih agencija koje su zakazale dolazak s turističkom grupom iznad 25 osoba. Na kampanju je ukupno potrošeno 18,15$.

RIO kampanje= 18,15/5= 3, 63$ po agenciji.

Odnosno potrošeno je nešto više od 3,5$ za svaku novu agenciju koja je dovela minimalno 25 novih gosti.

Minimalna cijena turističkog menia iznosi 150 kn, što rezultira krajnjom zaradom od minimalnih 3750 kn po dolasku jedne grupe s novom agencijom na utrošenih 3,5$.

RIO= 3750/ 25,60= 146,48 %, odnosno konoba je od ove kampanje po agenciji dobila povrat od 146,48%.

Iako nismo imali niti jednu kampanju do sada za promovirenje web mjesta, iz razloga što je nova web stranica u fazi izrade, aktivnost na društvenim mrežama potaknula je i rast pretraživanja na Googlu, a ponajviše na upućenim pozivima i pregledima jelovnika.

U svakom organskom i plaćenom postu, CTA link bio je usmjeren na rezervacije i pozive u restoran i pregled jelovnika. Aktivnosti na društvenim mrežama u mjesecu srpnju rezulitrala je:

Povećanje pregleda jelovnika +192,7 %

Povećanje poziva za +18%

Povećanjem prikaza web mjesta za +48%

Povećanje prikaza profila na Googlu za +38%

Povećanje pretraživanja na 17 777, što je +45%

Sveukupno povećanje interakcija s objektom +47,7% u odnosnu na prošlu godinu.

Najveće povećanje vidi se na prikazima jelovnika. Na samom početku smo naveli da je cilj u prva dva mjeseca povećati pozive kojima se rezervira stol u objektu.

Kako objekt ne vrši online rezervacije stolova, najbolji način za potaknuti ljude na rezervaciju stola putem poziva društvenih mreža je u svakom postu postaviti poziv na djelovanje.

Upravo smo to učinili na svakom Tarsinom postu, potaknuli smo ljude na otvaranje jelovnika i podsjetili ih na rezervaciju stola prije dolaska.

Takav način komunikacije s pratiteljima i korisnicima društvenih mreža, rezultirala je s povećanjem i jednog i drugog cilja.

• Kampanja WOLT

Konoba Tarsa usluge dostave i naručivanja za van vrši putem platforme Wolt. Iako Wolt ima vlastiti marketing, u dogovoru s vlasnikom dodatno smo počeli promovirati online narudžbe.

Krenuli smo laganim postom na profilu stranice. U post smo objavili link koji vodi na naručivanje hrane.

Post nismo preoblikovali u reklamu, već smo boostali (promovirali) objavu. Vrijeme promoviranja odredili smo na 5 dana, kako bi vidjeli reakcije publike s naručivanjem za van. Te smo se odlučili na vrlo mali iznos od 2$ dnevno. No, rezultat se itekako vidio i to već u prvih par dana.

Prikaz:

Jednostavan izgled objave, kako bi korisniku bilo lakše izvršiti ono što od njega tražimo.

Reklama za promoviranje narudžbi na Woltu

Angažman na objavi:

Nama nije bilo u cilju postići veliki broj lajkova, no bilo nam je bitno da postići što veći broj klikova na  gumb NARUČI ODMAH (poveznica).

Statistika Wolt objave
Povećanje prodaje od 31.07. - početka Wolt kampanje

Wolt šalje ispis u vremenskom periodu od 1 tjedna. Prikazani su ispisi 3 tjedna prije naše objave. Ounačeni ispis je tjedan u kojem se promovirala objava.

Rezultati promovirane objave:

Povećanje prodaje  narudžbi u tjednu promoviranja objave u odnosu na tjedan prije promoviranja je +2879,00 kn.

Dok povećanje prodaje od narudžbi u tjednu promoviranja objave u odnosu na prosjek prodaje u tjednima prije je + 2443,50 kn.

Prisjetimo se, promoviranje je trajalo 5 dana s iznosom od 2$ dnevno. Uloženih 70-ak kuna ostavrile su se velike razlike prodaje u odnosu na prosjek prethodnog mjeseca i tjedna prije.

Ne moramo ni spominjati da je kampanja WOLT dorađena i s iznosima i s brojem targetiranie publike i da je još uvijek aktivna. 🙂

Uz ove navedene, odrađuju se i nove i dogovraju buduće kampanje.

Nama bi bilo zadovoljstvo pozitivne rezultate poput ovih realizirati s bilo kim od vas. Naš posao je osigurati postizanje vaših ciljeva, boljih rezultata i većih prihoda.

Kako bi se upoznali s vašim vizijama i ciljevima, ne treba nam ovoliko mudrovanja i filozofije.

Za to vam je potrebno još samo malo povući ekran prema gore 😉

Dogovorite potpuno besplate konzultacije s TIM Digital Solutinos agencijom!