fbpx

Nazovite nas:

+385 98 193 9986

Nazovite nas:

+385 98 193 9986

3 Trenda Content Marketinga u 2023.

Sadržaj

Znateli što je Content Marketing i provodite li ga u svojim marketinškim kampanjama? 

Obzirom da je internet postao dostupniji u posljednjih nekoliko godina, digitalni marketing se pojavio kao znatno isplativiji način za online prodaju Vašeg poslovanja putem tražilica, e-pošte, društvenih medija i drugih kanala oglašavanja. 

Ali morate znati da je sadržaj  ključ svakog digitalnog marketinškog plana i kampanja.

Da bi privukli kupce, povećali prodaju i podigli svijest o svom brendu poznavanje CONTENT MARKETING-a zasigurno će Vam biti od pomoći.

Donosimo Vam 3 trenda Content Marketing-a koja biste trebali slijediti u 2023. 

Vizualni i video sadržaji u content marketingu

YouTube i TikTok era je odavno počela!

Sve više marketinških analiza pokazuje da kupci bolje reagiraju na video sadržaj. 

Sadržaj mora biti vizualniji i interaktivniji kako bi potrošači bili angažirani. Potrošači trenutno gledaju više videa nego ikada prije.

Instagram i Facebook video sadržaji uz TikTok videa nadmašit će tradicionalni sadržaj.

 YouTube je druga najpopularnija tražilica nakon Googlea, a korisnici pretražuju sve i svašta na YouTubeu, od nogometnih naglasaka do recenzija proizvoda.

Pobrinite se da Vaši proizvodi ili usluge koje ćete istaknuti na ovim platformama budu relevantni Vašoj branši. Na taj način znatno ćete povećati Vaš doseg te ćete dotaknuti publiku koja bi Vam inače izmicala.

Osim toga, 83 posto stručnjaka za digitalni marketing slaže se da video i vizualni sadržaji postaju sve značajniji i da generiraju visok povrat ulaganja.

To znači da će sve više tvrtki početi koristiti video sadržaj kao dio svojih marketinških kampanji.

 Dakle, da biste se izdvojili iz gomile, morate pratiti i stvarati stream. Visokokvalitetni videosadržaj jedan je od najučinkovitijih načina da privučete pozornost postojeće i potencijalne publike.

E-A-T Content Marketing

Što označava E-A-Tu Content Marketingu?

E-expertise

A-authoritativenes

T-trustworthiness

E-A-T označava stručnost, autoritativnost i pouzdanost. Odnosi se na to kako Google rangira web mjesta na stranici s rezultatima tražilice (SERP).

E-A-T proizlazi iz Googleovih Smjernica za ocjenjivanje kvalitete pretraživanja koje su osmišljene kako bi se utvrdilo što je potrebno za stvaranje kvalitetne web stranice koja dobro kotira.

E-A-T je još jedan trend Content Marketinga na koji se morate usredotočiti. 

Iako ovo nije novi čimbenik u poboljšanju Vašeg korisničkog iskustva, Google je nedavno pokrenuo niz ažuriranja algoritama koja se sve više fokusiraju na ukupni UX(User Experience).

Prethodna ažuriranja bila su usredotočena na indeksiranje prvih mjesta na tražilicama na mobilnim uređajima, što je promijenilo način na koji se indeksira Vaša web-lokacija.

Google je nedavno ponovno promijenio igru ažuriranjem koje uvelike utječe na korisničko iskustvo na vašoj web-lokaciji, s elementima kao što su brzina stranice, dinamički sadržaj i SEO, itd.

Ovo je nešto što treba uzeti u obzir pri izradi svog sadržaja. Sadržaj koji tvrtke objavljuju mora biti autoritativan, pouzdan i iza sebe mora imati određenu stručnost.

Međutim, morate osigurati da je vaš sadržaj optimiziran za brzo učitavanje, da uopće ne usporava upotrebljivost vaše stranice ili ugrozi funkcionalnost.

Načini na koje možete pokazati svoj E-A-T

  1. Stvorite visokokvalitetan, autoritativan sadržaj za svoje odredišne stranice
  2. Redovito ažurirajte svoju web stranicu dinamičnim sadržajem – bilo da se radi o slikama ili videozapisima
  3. Povežite svoje Google recenzije sa svojim odredišnim stranicama ili svojim SERP-ovima
  4. Dodajte vjerodostojne podatke na svoju stranicu: stranice “o vama”, imena autora na blogu, itd.
  5. Uvijek se usredotočite na pravovaljane i relevantne informacije u sadžaju koji opisuje Vaše poslovanje i branšu.

Prenamjena sadržaja

Promjena sadržaja uključuje preuređivanje starog sadržaja u skladu s trenutnim potrebama i potraživanjima Vaše publike. To je također izvrstan način da pokažete Vaš razvoj i spremnost na prihvaćanje noviteta. 

Svakako možete se poslužiti već pripremljen i korišten sadržaji te ga provesti kroz novu strategiju digitalnog marketinga i na taj način istim sadržajem privući novu publiku.

Načini promjene sadržaja:

  • Pisane blogove zamijenite podcastima ili TikTok videima.
  • Integracija i ugradnja YouTube videa u vaš blog
  • Na Vaše YouTube videe integrirajte titlove kako bi si omogućili objavljivanje na stranim jezicima i proširili      repertuar svog sadržaja
  • Izrada infografike iz istraživanja i statistike kako bi sadržaj bio vizualniji.

Kada zatražiti pomoć agencije?

Kada razvijate svoju strategiju marketinga sadržaja, imajte na umu važnost stvaranja visokokvalitetnog sadržaja – bez obzira na format.

Vaš bi glavni cilj trebao biti stvarati relevantan i dosljedan sadržaj za  industriju koja dodaje vrijednost Vašim klijentima i na uvjerljiv način demonstrira Vaše USP-ove.

Vaš sadržaj je obično prva stvar koju potencijalni kupci vide kada se uključe u priču  Vašeg poslovanja, stoga je vrlo bitno ostaviti odličan prvi dojam. Stvaranje kampanja vezanih za Content Marketing zahtjeva ustrajnost, dobru pripremu i poznavanje valstite publike, stoga se ne morate libiti zatražiti profesionalnu pomoć.

Ukoliko se uz svakodnevne zadatke nemate vremena baviti se i web stranicom, društvenim mrežama ili Vam se čini da je sve ovo otišlo izvan Vaših granica, vrijeme je za pomoć! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin